Wie ben ik?

Simone-FotoIk ben Simone van Lingen, eigenaar en coach van Praktijk De-Basis. Samen met mijn man woon ik in Rotterdam en ik ben de trotse moeder van twee prachtige dochters en oma van twee geweldige kleinkinderen.

Wij wisten al vanaf zijn geboorte dat mijn kleinzoon een speciaal kind is dat de nodige aandacht en zorg vereist. Toen de diagnose ‘autisme’ gesteld werd, ben ik mij gaan verdiepen in dat onderwerp omdat ik hem graag wilde begrijpen en vooral helpen om zichzelf te ontwikkelen vanaf De Basis. Mijn jarenlange ervaring als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang heeft daar ook aan bijgedragen. Kinderen en hun specifieke gedrag fascineren mij en ik volg graag alles op pedagogisch gebied voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Waarom Praktijk-De Basis?

Tijdens mijn zoektocht naar persoonlijke begeleiding voor mijn kleinzoon kwam ik reflexintegratie tegen en ik wist meteen dat deze methode de basis vormde voor hetgeen ik op hem kon en wilde toepassen. Met reflexintegratie heeft hij al hele mooie stappen in zijn ontwikkeling kunnen maken.

Naast het volgen van diverse modules reflexintegratie ben ik mij ook gaan verdiepen in andere methodes (o.a. Bodymap, Brain Gym® 170 voor Special Needs, visuele screening, kindercoaching). Het is mooi om te zien en te ervaren dat binnen deze methodes ook steeds weer naar voren komt hoe belangrijk goed geïntegreerde reflexen zijn want zij vormen ‘De Basis voor verdere ontwikkeling’.

Ik vind het fijn om breed te kijken naar de hulpvraag om, ten behoeve van de behandeling, verschillende methodes die nodig zijn toe te kunnen passen.

Naast het behandelen en begeleiden van kinderen ben ik reflexintegratie ook bij volwassenen gaan toepassen. Hiermee heb ik bij diverse cliënten al hele mooie resultaten bereikt. Reflexintegratie is niet leeftijdsgebonden, jong en oud heeft er baat bij.

 

“Reflexintegratie: voor het bouwen van een stevige BASIS én een stabiel fundament voor verdere ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen.”

Mijn werkwijze

Aanmelding gebeurt meestal telefonisch of per mail. Hierin kan je alvast aangeven waar jij of jouw kind tegenaan loopt. Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek. Zo kunnen we gezamenlijk beoordelen of ik de persoon ben die jou of jouw kind kan helpen. Mochten we na dit kennismakingsgesprek besluiten om samen verder te gaan, dan wordt er gekeken naar welke aanpak het beste past. Vaak is dit een combinatie van verschillende methodes. Zo krijgt een ieder een behandelplan op maat want … “geen mens en geen hulpvraag is immers hetzelfde”.

Hoeveel tijd er nodig is om het gewenste doel te bereiken, is vooraf moeilijk in te schatten want ieder lijf en iedere situatie is weer anders. Bij de één worden al mooie resultaten geboekt na drie maanden en bij de ander duurt dat wat langer. Ook is de duur afhankelijk van het gekozen traject. Kindercoaching bijvoorbeeld kost weer minder tijd dan wanneer er gewerkt wordt met reflexintegratie en/of visuele screening.

 

Trainingen en cursussen die ik heb gevolgd

 • Psychomotorisch Kindercoach – Opleiding Psychomotorsch Kindercoach Beweeg en Groei
  • Leerproblemen de baas
  • Zien en doen
  • Lekker in je vel met beweging en spel
  • Beweeg en Groei
 • Opleiding tot Kindercoach en Opvoedcoach – Centrum Tea Adema
  • Basisopleiding tot Kindercoach en Opvoedcoach
  • Oplossingsgericht werken
  • Systemisch/contextueel coachen
  • Opvoedcoaching
  • Training Ik Leer Leren
 • FON Visuele Screening & Trajectbegeleiding – Functionele Oogzorg Nederland – Docent: Lenny Zuijderduijn
 • Reflexintegratie modules Masgutova Methode (MNRI)
  • Dynamic and Postural Reflex Integration
  • Upper Limb Reflex and Manual Skill Integration -Lifelong Reflexintegratie
  • Tactile Reflexintegratie
  • Post Traumatic Stress Disorder Reflexintegration (PTSS, PTSD)
 • Reflexintegratie modules Rhythmic Movement Training International (RMTi)
  • Focus, Organisation and Comprehension
  • Emotions, Memory and Behavior
  • Reading and Writing
  • School Readiness
  • Face the Fear
  • Making Connections
 • Ik Leer Anders -Agnes Oosterveen
 • Eendaagse reflexintegratiecursus INPP – Marjolein Aarten-Willemse Bodymaptrainer – Ontwikkelingslab
 • Bal-A-Vis-X – Marianne Devitt-Awater
 • Brain Gym 170 voor Special Needs -Movement Based Learning – Cecilia Koester Metamorfose massage -Angelique Gutteling van de Graaf
 • Baby- en Peuterreflexologie – Floor Tuinstra
 • Medische Basiskennis Pro – Con Amore (CPION geaccrediteerd)
  • Nascholing : Stress & Burn-out
  • Nascholing : Het tweede brein- de darmen
 • Anatomie, Pathologie & fysiologie – Wellness Academie