Reflexintegratie

Hyperactief, onhandig, allergisch, dyslectische verschijnselen, moeite met rekenen, onzeker, angstig, nagelbijten, hoofdpijn, “het zit er wel in, maar het komt er niet uit”, etc. Hoe komt het dat sommige kinderen het moeilijk vinden om dat wat in hun hoofd zit te vertellen? Hoe komt het dat het ene kind met 2 jaar al volledig zindelijk is, terwijl het andere kind van 8 nog in bed plast?

Waarschijnlijk hebben u en uw kind al verschillende specialisten gezien, heeft uw kind aan verschillende trainingen mee gedaan, gebruikt het misschien medicatie, en heeft u toch het gevoel dat er iets niet klopt of anders moet. Het is goed mogelijk dat de oorzaak van deze moeilijkheden veel dieper ligt, maar veel eenvoudiger aan te pakken is, zonder dat er zware therapie of vervelende medicatie aan te pas komt.

De behandeling is puur natuur, omdat het eigen lichaam het werk doet. Ik heb het hier over het aanpakken van PRIMAIRE REFLEXEN. Primaire reflexen zijn automatische bewegingen die vanuit de hersenstam aangestuurd worden als reactie op een prikkel van buitenaf. Door problemen gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling bij zowel moeder als kind of in het eerste levensjaar, kan er een reflex-ontwikkelingsstoornis ontstaan. We praten dan over reflexen die niet geïntegreerd zijn. Dit kan verregaande gevolgen hebben op het gebied van leren, gedrag en (lichamelijke) ontwikkeling.

Hiernaast leest u welke gevolgen een verstoorde reflexintegratie kan hebben op leer-, gedrags- en ontwikkelingsniveau.

 

 

Class Start